Baitlove MickeC Flink Fishing

Baitlove News

Baitlove Awards – Jurymedlem #4 – Micke C. Flink från Youtube kanalen Flink Fishing

Youtubern Mikael C Flink har sedan barnsben varit fascinerad av naturen och vatten, och därifrån var det inte långt till fascinationen för fiskar och fisket.

Senare i livet blev han inspirerad att vlogga på Youtube av Klas Alenvret på Youtube-kanalen Utklasad.

Ett av Mikaels första fiskeminnen som etsat sig fast är när han var 7-8 år och hälsade på hans pappa i Arboga. Pappan hade köpt en metrev på en bensinmack till honom. Mikael berättar:

– Pappa bodde ett stenkast från arbogaån så jag begav mig ut på morgonen med en enda mask i bagaget. Sen stod jag där utan att flötet dök en enda gång. I ett kraftigt ihållande regn i ca 9 timmar stod jag på exakt samma ställe. Till slut ser jag flötet försvinna och lyckas kroka en 100-grammare. Den abborren tog jag hem och hade i en stor plastburk som jag försökte mata tills den tyvärr dog. Men det glömmer jag aldrig. Där och då kanske jag fick pannbenet som jag faktiskt har idag.

På frågan vilken fiskemetod han gillar bäst kommer svaret utan betänketid.

– Jag fullkomligt älskar jerkbait-fisket efter abborre. Huggen är de roligaste som finns. Sen har jag fastnat mycket för NED-fisket i lite kallare vatten. Extremt effektivt många gånger.

Micke drömmer om att kunna leva på att fiska. Att kunna fiska åtta timmar om dagen och få betalt så att han klarar vardagen med familj och hus. Det är drömmen samtidigt som han inser att det i Sverige är näst intill omöjligt. 

– Men vem vet, blir jag tillräckligt stor på Youtube så kanske det går? Men drömma stort, det ska man, säger han med blicken fäst mot framtiden.

Några direkta förebilder inom fisket har inte Mikael men däremot så ser han upp till flera profiler som till exempel Claes “Svartzonker” Claesson, Patric Skoog och Mikko Seppänen.

– Jag gillar Claes för hans lediga, avslappnade approach till fisket. Han verkar otroligt skön som person trots att jag aldrig träffat honom. Det är inte på liv och död för honom, utan mest att man ska ha roligt och trivas, berömmer Mikael innan han fortsätter.

– Ser också upp till Patric Skoog på Borrebutiken.se för hans kunskaper och nördande inom fisketekniker, beten och fiske överlag. Sen gillar jag Mikko Seppänens emotionella spektra och dedikation till fisket som jag fått se en del av genom olika produktioner på Youtube.

Mickes favoritfisk är abborren. Förutom att han tycker den är både vacker, ball och stark så känns det alltid som en jackpot när han lyckats knipa en riktigt stor abborre. Att lyckas få den lynniga och många gånger svårflörtade varelsen att hugga genom olika tekniker eller färgbyten ger en stor tillfredsställelse för Micke.

– Abborren har 1000 olika humör och det gäller att hitta vilket humör den är på för dagen, för att få den att hugga. Den jakten är fantastiskt frustrerande men också givande och framförallt rolig, säger Micke glatt.

Mickes personbästa på abborre är imponerande 1945 gram. Sedan har han gädda på knappa 10 kilo, gös på drygt 7 kilo, öring på 6,3 kilo och lax på 7,7 kilo. Men den fisk han värdesätter mest är det PB han hade innan nuvarande PB på abborre. Mikael berättar:

– Jag har ju PB på abborre på 1945 gram som jag tog i Kalmar hösten 2021. Men ett PB som slår högre, men som jag bara hade veckan innan Kalmar, var en insjöabborre på 1930 gram i en sjö som jag fiskat mig fördärvad i. Jag har alltid trott på stor borre där och tagit fisk på drygt 1700 gram. Men jag har också fler blankpass i den sjön än fiskgivande pass. Så när den här groteska fisken högg en oktobermorgon så blev jag otroligt rörd och den betyder fortfarande mest. Den finns för övrigt att se på min Youtube-kanal, Flink Fishing.

Baitlove MickeC Flink Fishing

Vi avslutar med några snabba frågor:

Vad tycker du man ska ha för fiskefika under ett fiskepass?
– Kaffe är trevligt men nackdelen är att jag blir så skitnödig. Men kaffe, cashewnötter och kycklingsallad klarar jag mig länge på. Men jag tror du syftar på bakverk. Då är det såklart Chocolate Chip Cook eller American Cookies som de kallas med stora flarn av choklad.

Vad är det bästa med fiske?
– Oj, finns så mycket. Jakten, lyckan, sorgen, lugnet, adrenalinkickarna, lättheten att skaffa nya vänner. Allt med fiske är bäst helt enkelt!

Vad får dig motiverad att kliva upp tidigt på morgonen med så gott humör?
– Chansen på de stora fiskarna! Jag har fått majoriteten av mina stora fiskar mellan 5 och 7 på morgonen.

Vad skulle du säga till någon som aldrig fiskat men funderar på att börja?
– Att försöka att inte falla för hetsen med prylar och beten som är så lätt nuförtiden, utan fiska i lugn och ro och ha roligt med de grejer man själv gillar. Att det ska vara njutbart annars kan det kvitta. Utöver det så hade jag nog bara pratat gott om allt vad fisket innebär, vilket troligtvis hade pågått i timtal.

Om du var tvungen att spinnfiska med tre beten resten av livet, vilka skulle du välja då?
– 6TH Sense Provoke 106X Jerkbait, Molix RT Shad 9 cm och 6th Sense Ned Fry.

Avslutningsvis, har du något annat minnesvärt du vill dela med dig av inom fisket?
– Ett väldigt kärt minne är när jag och Patric Skoog åkte upp till Norrland 2021 för abborrfiske i en vecka. Vi provade nya sjöar varje dag och fick fina abborrar varav Patricks 2,2a var grädden på moset. Fantastiska vyer och grymt fiske. Det minnet lever jag länge på.

👉  Klicka nedan och glöm inte anmäla dig till Baitlove Awards ® där Micke sitter i Juryn. 👈

Rapport från den senaste ställningen i Svenska Specimentävlingen - vecka 5
02-7-2023
Contest
Regeringen behöver lägga mer pengar på att rädda våra vattendrag och mindre på administration
02-7-2023
Environment
Svenska Miljöinstitutet: Tonvis med fiskeredskap förloras till sjöss varje år
02-7-2023
Environment
Ny studie från SLU och NINA: Därför leker vissa laxar flera gånger
02-7-2023
Fisheries Management
Podden Fiskekompisen träffar Älvräddarna, Sportfiskarna och Stiftelsen Östersjölaxen
02-7-2023
Pod
Havets hus fyller 30 år - Det firas med olika aktiviteter under hela 2023
02-7-2023
Event
Swedish Perch Open 10 mån
Fishy Tech Sweden AB
Fisketävling
Dec 17 2022
300 kr
Sweden
Sverige
Grisen under isen 14 mån
Skitfiske
Fisketävling
Jan 1 2023
Person 249 kr
Sweden
Hela Sverige
SportfiskeAkademin Big Pike 12 mån
SportfiskeAkademin
Fisketävling
Jan 1 2023
Gratis
Sweden
Hela Sverige
Tomcat_1000x1000_fixed
Eastfield Lures
Pro
Tomcat
Åkersberga
Handmade
Granath_Lures_Baby-Lou-Tail_2_1000x1000_fixed
Granath Lures
Pro
Babylou Tail
Kungsör
Handmade
Granath_Lures_Granath_Tail_1_1000x1000_fixed
Granath Lures
Pro
Grantath Tail
Kungsör
Handmade
Flog_lures_Flapjack_Soft_Tail_1_1000x1000_fixed
Flog Lures
Pro
Flapjack Soft Tail
Stockholm
Handmade