Blogg

Baitlove

Maripuu Jerk 20 plus.

Kalle Maripuu med 20,02 kg i rockarmen.Han är inte bara en duktig gäddfiskare han är även en duktig betesbyggare. Läs om hur Kalle fångar sin drömgädda på egensnidat bete som vägs in på 20,02 kg och 125,5 cm lång.

Som vi alla fiskenördar vet, är det många timmar med krokarna i blöt och ännu fler timmars drömmande och teoretiserande som ligger bakom en stor gädda. Inte minst gemensam utveckling av vårt fiske, letande efter vatten mm tillsammans med brorsan och övriga i fiskegänget. Helt overklig upplevelse.

Min egen favoritjerk, som även vännerna fiskar bra på. Totalt närmare 15 stycken tioplus på mina beten, från Västerbotten till Blekinge och tio av dessa är tagna just på denna modell. Jag brukar få en fin rörelse med en form av galopprytm med pauser. Gäddan tog på en meters djup och i samma rörelse kom den upp i ytan några meter längre fram. Att den var enorm insåg jag förstås snabbt men tyngden när jag lyfte den över relingen…. Bottnande våg… Jag blir fortfarande knäsvag. Kompisarna (Anders ”Wolfcreek” Ulvforsen och Erik Andersson) körde ut från Östersund för hjälpa mig att väga och dokumentera. Under tiden driftade jag över sjön med gäddan i håven. Jag krokade till och med loss utanför relingen i håvgarnet. En otrolig upplevelse från hugget och framåt men det största var att få se den simma tillbaka stark och välmående samt att få dela det med vänner på plats.

PIKE LURES